header-waalcourant45 2021.png

De Waalcourant Nov / Dec is er!

vrijdag 12 november 2021 15:31

Klik hier om de waalcourant te bekijken.

Beste specialisten,

Het laatste kwartaal van 2021 is aangebroken en voor u ligt de nieuwe Waalcourant Special Edition!

De opzet is veelal gelijk aan die van vorig jaar. Een mooie mix van bewezen kwalitatieve producten en uiteraard nieuw assortiment om uw consument te verrassen en toonaangevend te blijven in uw verzorgingsgebied. 

Het traditionele wildseizoen is ook weer begonnen, iets wat mij als jager natuurlijk extra aanspreekt. Echter is het goed te weten dat buiten dit jachtseizoen ook diverse soorten wild beschikbaar zijn en worden benut in het kader van beheer en schadebestrijding. Het hele jaar door dus verantwoorde wildproducten. Middels de beschikbare consumentenflyer is het verhaal achter de producten makkelijk over te brengen. Het is goed hierop in te spelen, zeker gezien de steeds frequentere keuze van de hedendaagse consument voor een duurzaam stukje vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad. En dan hebben we het bij uitstek over wild. 

Met die wetenschap zijn we op zoek gegaan naar een partner die hierin kan voorzien, en zijn we gestart met Wild van Wild. We hebben een selectie gemaakt van zeer smakelijke en onderscheidende producten met een prachtig duurzaam verhaal. Een assortiment dat het hele jaar beschikbaar is en waarmee we een bewuste keuze maken voor de toekomst. Ik ben voor deze editie met de enthousiaste broers Klaas en Sjoerd Evenhuis het veld in gegaan en heb hen het spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd, om hun beweegredenen en motivatie te achterhalen. De antwoorden leest u in het interview verderop in deze editie.

Ook op het gebied van traditionele vleeswaren hebben we natuurlijk weer de nodige noviteiten geselecteerd. Bedford komt met een nieuwe pikante salami gemaakt van ‘Offenstall vlees’, de Salsalito, en in navolging op het succes van de Saltufo hebben we twee soorten mini Pain D’Ardenne toegevoegd aan ons assortiment. De geroosterde rollade met champignon en truffel en het herfstgehakt zijn voorbeelden van mooie seizoensproducten. En wat te denken van de prachtige kerstpatés waar we dit jaar u weer mee gaan verrassen! 

Uiteraard zijn er ook diverse receptkaarten beschikbaar voor de winter BBQ en de simpele bereiding van wild. Samengevat dus weer voldoende mogelijkheden om uw klanten in de watten te leggen de komende maanden. Veel succes gewenst met de verkoop van deze prachtige producten en blijf gezond!

Patrick de Jong

 

« Terug